Rörö är en ö i Öckerö kommun,

i Göteborgs skärgård,

i Södra Bohuslän på Sveriges västkust.

Till Rörö kommer du med båt eller avgiftsfri bilfärja. Att med några få rader beskriva Rörö är på förhand dömt att misslyckas. Rörö är en fantastisk ö som helt enkelt måste upplevas. Helst året runt i alla väder. Rörö som till stor del består av ett naturreservat visar upp olika sidor beroende på årstid, väder och vind.

Rörö kan utöver fantastiska naturupplevelser med promenader på västsidan, fantastiskt fiske och en unik flora, erbjuda matbutik som drivs av samfälligheten i form av en Ica-butik året runt. Bredband i form av fiber. Idrottsanläggningar som drivs av Rörö IF i form av tennis, padel, fotboll, boule, beachvolley och stor gymnastiksal. Samlingssalar, föreningar och trossamfund året runt. Dessutom kan Rörö fortfarande erbjuda en egen förskola och skola för barn i åldrarna 1-9 år.

Under sommarhalvåret så fylls Rörö på med människor som vill uppleva svensk västkust i världsklass. Denna del av Bohuslän har många gånger utsetts av internationell press till några av de få fortfarande orörda naturområden som Europa kan erbjuda. Man kan även få en glass i Röröboa som gör sin alldeles egen Röröglass eller köpa unika kläder i Frank Shop. Man kan ta en middag på Rörö fiskeboa och krog och många gånger äta av det som fångats i havet runt Rörö samma dag och kanske avnjuta en öl från Rörö-öl, det lokala bryggeriet. Du kan paddla kajak och fiska med PipeIsland om du inte har med din egen utrustning för detta. Vågsurf och kitesurf i vatten som alltid erbjuder nya utmaningar. Rörö är även känt för sin mycket familjevänliga gästhamn som ligger mycket bra till för den som rör sig i farleden på Sveriges västkust.